Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Σαλάτα σπανάκι-μοτσαρέλα με φρούτα του δάσους

Πράσινη σαλάτα, η κορυφή μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και συν τοις άλλοις δίνει ιδιαίτερη φρεσκάδα και ενδιαφέρον στο φαγητό μας.
Το σπανάκι μου αρέσει πάρα πολύ σαν λαχανικό και ότι να δημιουργήσω με αυτό, το σίγουρο είναι πως θα το γευτώ με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα υλικά, τι να πω για την μοτσαρέλα;
Αυτό το ανάλατο μεν, νόστιμο δε, τυράκι, θα μπορούσα να το έχω καθημερινώς στο τραπέζι μου, να το χρησιμοποιώ ανελλιπώς στις πίτσες μου κι ακόμη να το δοκιμάζω μόνο του, πάνω σε φρέσκο ψωμάκι, με λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Μετά από αυτά φθάσαμε στα φρούτα, φρούτα του δάσους, όπως η αγαπημένη αρώνια!
Τι να πω γι'αυτό το φρούτο; καλύπτει τόσες πολλές ανάγκες του οργανισμού μας, που εάν το είχαμε συνειδητοποιήσει όλοι μας, εντάσσοντάς το στην διατροφή μας, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε κάτι περισσότερο για την υγεία μας.

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και το γιορτινό τραπέζι θα γεμίσει με λογής, λογής διαφορετικά κρεατικά και λογής λογής διαφορετικά λιπαρά εδέσματα, είναι φρόνιμο να γεμίσει και με όλων των ειδών τις σαλάτες, πράσινες, κόκκινες, κίτρινες και ανάμεικτες. 
Συνδυάστε λοιπόν, τρία αγαπημένα, λατρεμένα και πολύ απλά υλικά γι'αυτήν την ξεχωριστή σαλάτα.
Όσον αφορά το σιρόπι ροδιού, σαν φανατική οπαδός των λογής, λογής γλυκών, δεν θα μπορούσα παρά να το προτείνω για αυτή την απλή κατά τα άλλα σαλάτα.
Αλλά θα σας πω ένα μικρό μυστικό........δικαιωματικά (νομίζω) αντικατέστησα το σιρόπι ροδιού, με σιρόπι αρώνιας.
Αφού βέβαια ξέρω ότι είναι δύσκολο να βρείτε αρώνια, προτείνω το ρόδι, αλλά αυτό δεν σας δεσμεύει να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε άλλο, όπως ξύδι balsamico εμπλουτισμένο με διάφορα φρούτα και γεύσεις.
Η επιλογή είναι δική σας και καλή σας όρεξη. 




Υλικά
100 γρ. σπανάκι baby
1 μπάλα μοτσαρέλα (125 γρ.)
50 γρ. φρούτα του δάσους (αρώνια για μένα)
Σιρόπι ροδιού ή σιρόπι κόκκινων φρούτων

Σιρόπι ροδιού
1 λίτρο χυμό ρόδι
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. χυμό λεμονιού

Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει το σιρόπι.
Αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και όταν κρυώσει το διατηρούμε στο ψυγείο.
Για την σαλάτα:
Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι μέσα σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. 
Τοποθετούμε τα φύλλα σε μία πιατέλα, κόβουμε με το χέρι την μοτσαρέλα σε μεγάλα κομμάτια και την τοποθετούμε πάνω στα φύλλα.
Σκορπάμε στην επιφάνεια της σαλάτας τα φρούτα(στην προκειμένη περίπτωση αρώνια) και ραντίζουμε με το σιρόπι.

7 σχόλια:

  1. Εξαιρετική πρόταση για το εορταστικό μενού. Εύκολη, γρήγορη και άκρως εντυπωσιακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ευαγγελία, και τα τρία υλικά είναι αδυναμία μου!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία γιορτινή σαλάτα.
    Και το χρώμα της αρώνιας την κάνει ακόμα πιο εορταστική

    Καλές γιορτές :)

    Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μάριον, η αρώνια είναι παντός καιρού!!

      Διαγραφή
  3. Όμορφη, νόστιμη και γιορτινή!
    Καλές γιορτές Μαρία μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία, επίσης!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή