Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Φραπουτσίνο με το thermomix


Να σας προσφέρω ένα φραπουτσίνο; το καλεί η ώρα νομίζω!
Καθίστε αναπαυτικά στο μπαλκόνι σας και απολαύστε τον !!

Υλικά
400 γρ. παγάκια
200 γρ.γάλα
50 γρ.ζάχαρη (προαιρετικά)
1/2 μεζούρα στιγμιαίο καφέ (νεσκαφέ)

Δημιουργία
Βάζουμε την ζάχαρη και τον καφέ στο μπολ και αλέθουμε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
Προσθέτουμε τα παγάκια και το γάλα και ρυθμίζουμε 5 λεπτά, ταχύτητα 6.

Βάζουμε σε ευρύχωρα ποτήρια
 (6 περίπου), προσθέτουμε γάλα ή νερό και σερβίρουμε με καλαμάκι, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια μπάλα παγωτό.
(Εναλλακτικά ίσως θα μπορούσατε να κάνετε όλη αυτή την διαδικασία σε ένα δυνατό μπλέντερ.)

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κρέμα με μπισκότα και μασκαρπόνε

Μια λαχταριστή και θρεπτική κρεμούλα σας έχω σήμερα!
Ιδανική για τα Γυμνασιολυκειόπαιδα που γράφουν εξετάσεις αυτή την περίοδο.
Ένα μπολάκι είναι ικανό να τα γλυκάνει και να τους δώσει δύναμη να συνεχίσουν.
Αλλά και για μας! γιατί κι εμείς πρέπει να έχουμε αντοχές, να τα στηρίξουμε, να τα εμψυχώσουμε!! 
Αυτό χρειάζεται, απλά πράγματα!! και πολύ αγάπη!!
                                               Κρέμα με μπισκότα και μασκαρπόνε

Υλικά
40 γρ. ζάχαρη
500 ml γάλα
2 αυγά
10 γρ κορνφλάουρ
150 γρ. μπισκότα (χρησιμοποίησα μιράντα)
120 γρ, μασκαρπόνε




Δημιουργία
Βάζουμε στο μπολ του thermomix τα μπισκότα και ανακατεύουμε 5 δευτερόλεπτα, στην ταχύτητα 8.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, εκτός από το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε 6 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
Στη συνέχεια ρυθμίζουμε 12 λεπτά, 90 βαθμούς, ταχύτητα 3.
Όταν τελειώσει ο χρόνος, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5. Μοιράζουμε σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσουν και  διατηρούμε στο ψυγείο.

Χωρίς το thermomix βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε μισό ποτήρι γάλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί. Λίγο πριν έρθει σε βρασμό, σε ένα μπολ κτυπάμε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μπισκότα και το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε κατάλληλα μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει και την φυλάμε στο ψυγείο.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι και ροκφόρ

Το ροκφόρ μου αρέσει πολύ, μέχρι τώρα δεν είχα σκεφθεί να το βάλω στο παστίτσιο, αλλά ένα κομμάτι ροκφόρ που περίμενε υπομονετικά στο ψυγείο, γιατί δεν είχε που να χρησιμεύσει, με ανάγκασε να το κάνω.
Και μετά από αυτό τι να σας πω; ότι από δω και πέρα θα βάζω στο παστίτσιο πάντα ροκφόρ; Μάλλον αυτό θα κάνω!!
Όπως ίσως θα ξέρετε, το ροκφόρ είναι Γαλλικό τυρί, που παράγεται από πρόβειο γάλα και ωριμάζει σε σπηλιές 300 μέτρα κάτω από την γη. Στις σπηλιές αυτές η θερμοκρασία είναι σταθερή όλες τις εποχές, κυρίως λόγω των ρευμάτων αέρα, ενώ η υγρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή, κυρίως λόγω των υπόγειων υδάτων που υπάρχουν εκεί.
Έχει μεγάλη θρεπτική αξία, περιέχει πρωτεΐνες, λίπος, νερό, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως ασβέστιο, φώσφορο, σάκχαρα και αλάτι.
Σπάνια εμφανίζονται προβλήματα δυσανοχής στην λακτόζη, γιατί έχει πολύ μικρά ποσοστά λακτόζης, ενώ αποτελεί άριστη πηγή ασβεστίου, η οποία καλύπτει το 1/3 της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης και συγχρόνως δρα ρυθμιστικά στην πίεση του αίματος μειώνοντάς την.      
                                                Παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι και ροκφόρ

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το τυρί προστατεύει από
την ανάπτυξη χρόνιων καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς και από την εμφάνιση κάποιων ειδών καρκίνου (εντέρου, ουροδόχου κύστης) κι αυτό οφείλεται στο λινολεϊκό οξύ, διάφορα σφιγγολιπίδια, την βιταμίνη Α και μερικά γαλακτικά βακτήρια που περιέχονται.
Το γνήσιο ροκφόρ, έχει ένα κόκκινο πρόβατο στην ετικέτα της συσκευασίας του.
Αν θέλετε επισκεφθείτε το παρακάτω λινκ, εκεί έχει κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα για το ροκφόρ, που κι εγώ δεν τα ήξερα!
Πηγή iatronet

Υλικά
500 γρ μακαρονάκι κοφτό
1 αυγό
180 γρ. ροκφόρ
200 γρ. τυρί τριμμένο 
( γραβιέρα, κασέρι ή το κλασσικό κεφαλοτύρι) 
Για τον κιμά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο                  
1/2 ποτήρι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι κρασί
1 πακέτο ντομάτα στον τρίφτη
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι κανέλα 
αλάτι-πιπέρι



Για την μπεσαμέλ
750 ml γάλα
110 γρ. αλεύρι
40 γρ. βιτάμ
50 γρ. ροκφόρ
2 αυγά
αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο

Δημιουργία
Ετοιμάζουμε τον κιμά, ίσως από την προηγούμενη μέρα για να είμαστε πιο άνετοι.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει. 
Όταν σοταριστεί ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να βράσει και να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, την ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και βράζουμε τον κιμά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 9-10 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Κτυπάμε ελαφρά το ένα αυγό και το ανακατεύουμε καλά μέσα στα μακαρόνια.

Λιώνουμε με ένα πιρούνι το μισό ροκφόρ και το ανακατεύουμε κι αυτό μέσα στα μακαρόνια μαζί με το μισό από το άλλο τυρί.
Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια σε ένα βουτυρωμένο ταψί, όχι πολύ μεγάλο, ούτως ώστε να δημιουργήσουν πάχος 2 δαχτύλων.
Αδειάζουμε πάνω από τα μακαρόνια τον κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα. Πάνω από τον κιμά πασπαλίζουμε το υπόλοιπο ροκφόρ και στην συνέχεια στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, προσέχοντας να χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά, όταν έρθει σε σημείο βρασμού.
Όταν η μπεσαμέλ γίνει παχύρρευστη την κατεβάζουμε  από την φωτιά και προσθέτουμε το ροκφόρ και τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, λίγα λίγα ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα.

Στρώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τούρτα σοκολάτα-μπανάνα με μαρέγκα

Τι να σας κεράσω; Αναρρωτιόμουν!! Πέρασε το Πάσχα, πέρασαν και τα τρίτα γενέθλια του blog (εκεί στις 20 Απριλίου), αύριο έρχεται και η γιορτή της μητέρας!! Έχω πολλούς λόγους να σας κεράσω μια ιδιαίτερη τούρτα, όπως είναι αυτή.
Η ιδέα είναι της Αργυρώς, αλλά η συνταγή για την μαρέγκα της φίλης μου της Κικής.
Το αποτέλεσμα; άκρως εθιστικό! σας το υπογράφω!
Δεν είχα ξαναφτιάξει μαρέγκα, αλλά τελικά μου φάνηκε πολύ εύκολη διαδικασία και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πλήρως.
Κατά κάποιο τρόπο αναγκάστηκα να σκεφτώ την μαρέγκα, γιατί βλέπετε με όλα αυτά τα τσουρέκια και τα κουλούρια που έφτιαξα το Πάσχα, έμειναν στην άκρη πολλά ασπράδια από τα αλείματα που έκανα και δεν ήθελα να τα πετάξω!! 
Οι εποχές είναι δύσκολες και πρέπει να συνδυάζουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Ας πάμε τώρα στο ωφέλιμο και απείρως νόστιμο!!
Τούρτα σοκολάτα-μπανάνα με μαρέγκα

Υλικά για την μαρέγκα
120 γρ. ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
(από 3 αυγά περίπου)
1/2 κουταλάκι χυμός λεμονιού
200 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κορνφλάουρ

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας λικέρ μπανάνα ή άλλο

Υλικά για την κρέμα μπανάνας
200 γρ. μπανάνες (2 μπανάνες περίπου)
30 γρ.ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Δημιουργία
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με τον χυμό και κτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το λεπτό σύρμα, μέχρι να αρχίσουν να κάνουν απαλές κορυφές.
Ρίχνουμε σαν βροχή κουταλιά κουταλιά την ζάχαρη άχνη, ενώ κτυπάμε συγχρόνως.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κορνφλάουρ, συνεχίζοντας το κτύπημα, μέχρι να κάνει έντονες κορυφές η μαρέγκα.
Σε δυο ταψάκια με αντικολητικό χαρτί σχεδιάζουμε δυο κύκλους 24 εκ ή δύο τετράγωνα, ανάλογα σε τι σχήμα και μέγεθος θέλουμε να φτιάξουμε την τούρτα και απλώνουμε ομοιόμορφα την μαρέγκα. Εγώ την έβαλα σε παραλληλόγραμμο ταψί 38* 24 εκ και όταν ψήθηκε την έκοψα στην μέση. Έτσι έκανα τετράγωνη τούρτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 60-70 λεπτά. Κατόπιν κλείνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε για 40 λεπτά με μισάνοιχτη την πόρτα.

Για την κρέμα σοκολάτας, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος, να γίνει σαντιγύ σε παχύρευστη μορφή, όχι πολύ σφιχτή. 
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά την σοκολάτα και το λικέρ μέσα στην σαντιγύ, ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ (σπάτουλα).






Για την κρέμα μπανάνας, βάζουμε σε ένα μπολάκι την ζελατίνη με δυο κουταλιές της σούπας νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2-3 λεπτά. Μετά από αυτό βάζουμε το μπολάκι πάνω από μπεν
μαρί μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. 
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ, προσθέτουμε την ζάχαρη, τον χυμό και την ζελατίνη ανακατεύοντας.
Κτυπάμε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγύ και την ενσωματώνουμε με το μείγμα της μπανάνας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Συναρμολογούμε την τούρτα βάζοντας ένα δίσκο μαρέγκας στον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενα τοιχώματα. 
Στρώνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και καλύπτουμε με τον άλλο δίσκο μαρέγκας.
Τέλος αδειάζουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα μπανάνας στην κορυφή της τούρτας. 
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετή ώρα μέχρι να παγώσουν οι κρέμες και να σφίξουν. 
Χρόνια μας πολλά!!                                                            


Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Πασχαλινά κουλουράκια βανίλιας





Κουλουράκια!! διάλεξα να φτιάξω μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου από τον γαστρονόμο.
Έβαλα 1/2 κουταλάκι παραπάνω μπέικιν(έλεγε 1 κουταλάκι) και αλεύρι μου πήρε παραπάνω, έβαλα 980 (έλεγε 750 γρ.).
Επίσης η συνταγή είχε 1/2 κουταλάκι μαστίχα και 1 κουταλάκι μαχλέπι, τα οποία δεν τα έβαλα, ίσως την επόμενη φορά.
Κατά τα άλλα τα κουλουράκια δεν φουσκώνουν πολύ, αλλά γίνονται πάρα πολύ νόστιμα. Μου άρεσαν πολύ επίσης γιατί ένα μέρος από την ζάχαρη έχει αντικατασταθεί με μέλι.
Ας τα απολαύσουμε!! καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά!!

Πασχαλινά κουλουράκια βανίλιας
Υλικά (60 κουλούρια)
320 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
ελάχιστο αλάτι
5 αυγά
100 ml γάλα
950 - 1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κρόκοι αυγού για το άλειμμα


Δημιουργία
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο λευκό μείγμα.
Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, το αλάτι και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να ενωθούν και να γίνει μια μαλακή και αφράτη κρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου.
Συνεχίζουμε το κτύπημα για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά 750 γρ. αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο.
Όταν σχηματιστεί η ζύμη σταματάμε το μίξερ και την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη, που να μην κολλάει.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε λαδόκολα στο ταψί, πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί σε απόσταση 2-3 εκ. μεταξύ τους.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν.


Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τσουρεκάκια με αριάνι και λευκή σοκολάτα στο THERMOMIX

Τα τσουρέκια θέλουν πολύ υπομονή, αν δεν έχεις υπομονή καλύτερα μην τα κάνεις, αυτό είπα στην αδερφή μου, η οποία θέλει τσουρέκια αλλά να μην περιμένει και καθόλου!
Πρέπει να πας με τα δικό τους χρόνο κι όχι με τον δικό σου, μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις και την επόμενη μέρα για να φουσκώσουν όπως πρέπει.
Το αριάνι ή το ξινόγαλα μου αρέσει να το χρησιμοποιώ σε ζύμες, γιατί γίνονται αφράτες.
Έτσι φέτος αποφάσισα να το τολμήσω και είχε πολύ επιτυχία.
Επίσης σκεφτόμουν πως να μειώσω την ζάχαρη και φυσικά το μυαλό μου πήγε στο μέλι ή στο σιρόπι σφενδάμου.
Τελικά βλέποντας μια μέρα το "πρωινό μου" και τον πρώτο Έλληνα masterchef πείσθηκα!!
Συνήθως φροντίζω να φτιάχνω την ζύμη αργά το βράδυ, την αφήνω όλη νύχτα να φουσκώσει και το πρωί έχω όλο τον χρόνο μπροστά μου να τα πλάσω και να φουσκώσουν ξανά. Όταν βιάζομαι ανάβω τον φούρνο στους 40 βαθμούς, τον αφήνω να ζεσταθεί, τον σβήνω και κατόπιν βάζω τα τσουρέκια μέσα να φουσκώσουν.                   
Φέτος ειδικά έπαθα ένα κόλλημα(έκφραση του γιου!!) με τα τσουρέκια, θα έφτιαξα και 5 δόσεις!! Μαμά τι έπαθες με τα τσουρέκια; μου φώναζε ο γιος μου!
Αλλά τέλος πια τώρα!! Αυτά είναι και......Καλό μας Πάσχα!!
Τσουρεκάκια με αριάνι και λευκή σοκολάτα















Υλικά
750-800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
5 κόκκους μαστίχα
1 φακελάκι μαχλέπι
150 γρ. μέλι
150-200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. μαγιά νωπή
4 αυγά 
100 αριάνι
250 γρ.βούτυρο φρέσκο
λίγο αλάτι
300 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια(50 γρ. για κάθε τσουρεκάκι)

Δημιουργία
Βάζουμε στο μπολ την ζάχαρη, το μαχλέπι και την μαστίχα και ρυθμίζουμε 1 λεπτό στην ταχύτητα 10.
Προσθέτουμε τα αυγά, 100 γρ. από το βούτυρο ( το υπόλοιπο το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά), το αριάνι, το μέλι, την μαγιά και το αλάτι.
Δηλαδή όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ένα μέρος από το βούτυρο. Ρυθμίζουμε 3 λεπτά, 37 βαθμούς, ταχύτητα 6.
Όταν τελειώσει ο χρόνος, προσθέτουμε 700 γρ. από το αλεύρι και ζυμώνουμε στην ταχύτητα στάχυ για 3 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε σταδιακά λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο, διπλώνοντας απαλά την ζύμη με τα χέρια μας.
Όταν η ζύμη ξεκολάει από τα τοιχώματα και είναι συγχρόνως μαλακή είναι έτοιμη.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, τυλίγουμε με μια ζεστή φλις κουβερτούλα και την αφήνουμε να τριπλασιαστεί σε όγκο για αρκετή ώρα(2-4 ώρες ή όλη την νύχτα).
Όταν γίνει αυτό, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε πάνω την ζύμη.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια και την πατάμε με το χέρι να απλωθεί σε παραλληλόγραμμο.
Κόβουμε την ζύμη σε 4 ή 6 κομμάτια, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα τσουρέκια μας.





Παίρνουμε κάθε κομμάτι και πλάθουμε κορδόνι, το κόβουμε στα τρία, ενώνουμε τα κορδόνια και πλάθουμε πλεξούδες ή φτιάχνουμε στεφάνια.





Αν θέλουμε να φτιάξουμε γεμιστά τσουρεκάκια, ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο παραλληλόγραμμο.
Απλώνουμε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας κατά μήκος,  τυλίγουμε σε ρολό και στην συνέχεια κάνουμε ένα σαλιγκαράκι.













Βάζουμε τα τσουρεκάκια σε ταψί με λαδόκολα σε απόσταση μεταξύ τους, τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να τριπλασιαστούν σε όγκο.
Μπορούμε να ζεστάνουμε τον φούρνο μας στους 40 βαθμούς και να τα βάλουμε εκεί να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους.

Για να φτιάξουμε τα τσουρέκια μας χωρίς το Thermomix:
Αλέθουμε την μαστίχα και το μαχλέπι με λίγη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, την ζάχαρη με τα μυρωδικά, και το αλάτι.

Ζεσταίνουμε το αριάνι και το μέλι, ελαφρά (40 βαθμούς) να είναι χλιαρά και διαλύουμε την μαγιά.
Ανοίγουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά, το αριάνι με το μέλι και την μαγιά, ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να ξεκολάει από τα τοιχώματα. 
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλεύρι.
Εν τω μεταξύ έχουμε λιώσει, σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο (πρέπει να είναι χλιαρό) και το προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη, συνεχίζοντας παράλληλα να ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί.Στην συνέχεια ακολουθούμε τα βήματα όπως τα περιέγραψα πιο πάνω.