Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παγωτό σοκολάτα με γάλα καρύδας

Το καλοκαιράκι καλά κρατεί, εκτός από κάποιες απιστίες που κάνει, οπότε πέσαμε στα παγωτάκια, αλλά στα σπιτικά παγωτάκια γιατί όπως καταλαβαίνετε θέλω να ξέρω τι τρώω?
Άσε που μπορώ να τα φτιάξω και κάπως πιο διαιτητικά όπως αυτό που σας προτείνω σήμερα, το οποίο δεν έχει όπως βλέπετε ούτε αυγά. Βέβαια το γάλα καρύδας τις έχει τις θερμίδες του, 1 φλυτζάνι 450 θερμίδες περίπου.
Αλλά προκειμένου να φάμε τα ολόπαχα του εμπορίου.. καλύτερα αυτό.
Γάλα καρύδας θα βρείτε σίγουρα στον ΑΒ Σ/Μ, στη γωνιά που υπάρχουν υλικά και σάλτσες για κινέζικα ή ασιατικά φαγητά.
Το σημερινό παγωτό είναι πανεύκολο στην παρασκευή του, μόνο θα κουραστείτε, αν δεν έχετε παγωτομηχανή, με το βάλε βγάλε από το ψυγείο να το χτυπάτε με το μίξερ για να μην κάνει κρυστάλλους.
Κατά τα άλλα θα απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό δροσερό παγωτό.

Παγωτό σοκολάτα με γάλα καρύδας

Υλικά( για 1 λίτρο παγωτού)
400 ml γάλα καρύδας
250 ml νερό (1 κούπα)
200 γρ ζάχαρη (3/4 κούπας)
1 πρέζα αλάτι
230 γρ καλή μαύρη σοκολάτα 60% ή 70%
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας υγρό


Δημιουργία
Ζεσταίνουμε το νερό τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να βράσει το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. 


Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ελαφρά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.



Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες(στη συντήρηση).
Αφού κρυώσει καλά, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το αφήνουμε να παγώσει περίπου 40-50 λεπτά και ανάλογα με την παγωτομηχανή(πόσο ισχυρή είναι), μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο.


Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, θα πρέπει να το βάλετε στην κατάψυξη και μετά από 1 ώρα να το κτυπήσετε με το μίξερ και να το ξαναβάλετε στην κατάψυξη.
Το ίδιο θα επαναλάβετε 1-2 φορές για να μην κάνει κρυστάλλους το παγωτό.
Όταν είναι να το σερβίρετε και είναι παγωμένο εντελώς θα το αφήσετε 4-5 λεπτά εκτός ψυγείου για να μπορείτε να το κόψετε. Αυτό γίνεται γιατί η κατάψυξη του σπιτιού μας είναι προγραμματισμένη σε μεγαλύτερη ψύξη απ'ότι στα επαγγελματικά ψυγεία παγωτών.
Τη δροσιά του να έχετε!!

13 σχόλια:

  1. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή φέρτε το στο σπίτι μου στην Αφρική! Είναι σαν την κατάψυξή σας αυτή την περίοδο!!!
    Φιλάκια

    Πρέπει να είναι τέλειο το παγωτό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται φανταστικό!!!! θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραίο!!! Μπαίνει οπωσδήποτε στα υπόψη!!!
    Αγγελική... χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και σοκολάτα και καρύδα, πλάκα με κάνεις!!!!
    χαχα!!!
    θα κάνω επιδρομή στην κατάψυξη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tην δροσιά του να χεις κι εσύ Μαράκι, υπέροχο φαίνεται, σοκολάτα και καρύδα εγκρίνεται απόλυτα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω χάσει τον έλεγχο φέτος με τα παγωτά.....Τρώγω ασυστόλως...Αλλα γίνεται να μη δοκιμάσω αυτή την θαυμάσια συνταγή????
    Thanks Μαράκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο το παγωτό σου! Δροσερό και σίγουρα γευστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγγελική σοβαρά; τόσο κρύο κάνει εκεί; και τι κάθεσαι; έλα εδώ να κάνεις κανένα μπανάκι παιδί μου.Το παγωτό έχει απίθανη γεύση.

    Έλενα να το φτιάξεις οπωσδήποτε.

    Ερμιόνη ευχαριστώ πολύ.

    Γαστερόπληξ ναι αυτά τα δύο κάνουν τέλεια παρέα.

    Έλενα ευχαριστώ, το έχουμε ρίξει στα παγωτά.

    Ριρή αδυναμίες είναι αυτές τι να κάνεις;να την δοκιμάσεις λέω.

    Μαρία ευχαριστώ, είναι πολύ γευστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία μου φαίνεται τέλειο το ΄παγωτό σου.
    Κι είναι και σοκολάτα..αγαπημένο.
    Παγωτομηχανή δεν έχω αλλά θα το προσπαθήσω σίγουρα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο το παγωτό σου!!!!! τα λατρεύω τα παγωτά
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαράκι, έχεις δίκιο είναι ένα σχετικά "ελαφρύ" παγωτό. Πεντανόστιμος συνδυασμός σοκολάτα-καρύδα
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/6/12 15:39

    Το έφτιαξα χθες και είναι φανταστική συνταγή!!! Ευχαριστώ πολύ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αχ πες μου πως γίνεται με κάποιο τρόπο στο θερμομίξ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή