Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μοσχάρι στο κρασί και το πορτοκάλι







1200 γρ.σπάλα μοσχαριού σε κύβους
1 φιάλη ερυθρό κρασί
2 πορτοκάλια
3 καρότα
1 σελινόριζα
10 μικρά λευκά κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
διάφορα αρωματικά φυτά(μαϊντανό, θυμάρι, δάφνη)
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι - πιπέρι
                                                            

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και τα μικρά κρεμμύδια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, το σέλινο σε κύβους, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα καρότα σε ροδέλες.
Μέσα σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας.
Διατηρούμε το κρέας σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε ξανά το κρέας μέσα στα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κρασί, τα καρότα, το σέλινο σε κύβους, το σκόρδο, τα αρωματικά φυτά και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε το φαγητό σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και όταν έλθει σε βρασμό χαμηλώνουμε σε σιγανή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει 2.30 ώρες περίπου.
Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα τελευταία λεπτά περιχύνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου